HOTEL PICOK****, ĐURĐEVAC

Hotel je zbog kraja u kojemu je smješten odlična destinacija za ljubitelje lova na visoku divljač, te ribolova zbog blizine rijeke Drave.

Hotel je zbog kraja u kojemu je smješten odlična destinacija za ljubitelje lova na visoku divljač, te ribolova zbog blizine rijeke Drave.

Hotel Picok 4* smješten je u gradu Đurđevcu, u podravskoj nizini, između dvije prirodnogeografske cjeline; između sjevernih obronaka Bilogore i rijeke Drave. U podravskoj nizini razlikujemo tri osnovna reljefna elementa: plodne terase, Đurđevačke pijeske i naplavni nizinski prostor. Zanimljivo ime hotel je dobio po Legendi o Picokima, događaju iz 16. stoljeća, točnije 1552. god kada se domišljatost i hrabrost Đurđevčana u dugotrajnoj borbi protiv turskog nasilnika Ulama-bega isplatila jer su iz topa na njih ispalili pjetlića, picoka. Dogodilo se to na mjestu Staroga grada, koji je nastao usred močvare na uzvišenom
pješčanom humku, baš u blizini hotela koji zrači Podravinom od samoga ulaska. Taj događaj živi i danas jer se već 40 godina krajem lipnja uprizoruje u sklopu manifestacije ‘’Picokijada’’, a Đurđevčani već stoljećima nose naziv ‘’Picokima’’.

Smještajni kapacitet je 200 kreveta, odnosno 74 dvokrevetne sobe, 4 apartmana i dvije posebno uređene sobe za osobe sa invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane opremljene TV i satelitskim prijemnikom, telefonom s direktnom linijom, wirelles internetom, sefom i mini barom s bogatom ponudom pića. Kupaonice su opremljene tuš kabinama ili kadama, sušilom za kosu, ogrtačem za wellness i papučama.

Stari podravski štih pomiješan s modernim pristupom i kvalitetom oduševiti će i najzahtjevnije goste hotela Picok. Na prvi pogled osvojit će Vas ‘’Đurđevečka iža’’, kapaciteta do 110 osoba, uređena u tradicionalnom podravskom stilu sa mnogo detalja i predmeta koji podsjećaju na nekadašnje stare đurđevačke i podravske kuće. 

Wellness hotela Picok jedinstvena oaza mira i relaksacije usred Podravine, nudi Vam bijeg od svakodnevnog stresnog i užurbanog života. Jednostavnost linija i vrhunski dizajn interijera u wellnessu, odraz su stručnog opremanja, inzistiranja na drugačijem, novom i inspirativnom, uravnoteženo je povijesno, egzotično i rustikalno. 

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer