GRAD ĐURĐEVAC - GRAD PICOKA

Srce Podravine, Đurđevac, grad Picoka. Europska destinacija turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Srce Podravine, Đurđevac, grad Picoka. Europska destinacija turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Srce Podravine, Đurđevac, grad Picoka. EuropskA destinacija turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine. Njene tragove ćete moći naći na svakom koraku u Gradu koji vam nudi mir i otvara svoja vrata i srca prisnom gostoljubivošću. Prepoznat ćete je u podravskoj nošnji, istoj onoj kakvu je 1552.godine nosila mudra baka, koja je predložila kapetanu Grada da silnika Ulama-bega prevari prividom izobilja, a zapravo da na njega topom ispuca posljednji zalogaj hrane-pile, picok. 
Osjetit ćete je i u mirisima svježe pokošene trave i osušena sijena s livada oko Staroga grada, živog svjedoka slavne đurđevačke povijesti, koja je ovaj gradić mirnih ljudi smjestila u jednu od najljepših hrvatskih legendi, u Legendu o Picokima, koja je zaštićeno kulturno dobro RH. Već više od 40 godina, scenski spektakularno oživljena, ona je i najljepši i najvredniji dio đurđevačke turističke priče, koju će vam zadnji vikend u lipnju, zorno ispričati preko 200 kulturnih amatera Podravine i uvesti vas u legendu.

Vikend Planer