Muzej iluzija - Zagreb

Uđite u fascinantni svijet iluzija koje će vam poljuljati povjerenje u vaša osjetila, ali vas pritom oduševiti; svijet koji će vas potpuno zbuniti, ali vas i štošta naučiti…

Uđite u fascinantni svijet iluzija koje će vam poljuljati povjerenje u vaša osjetila, ali vas pritom oduševiti; svijet koji će vas potpuno zbuniti, ali vas i štošta naučiti…

Avantura u srcu Zagreba

Jeste li spremni za avanturu? Doživite intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo! Muzej iluzija otvara prostor za društven i zabavan izlet u svijet iluzije koji očarava sve generacije! To je savršeno mjesto za nova iskustva i uživanje s prijateljima ili obitelji, jedinstveno u ovom dijelu Europe. To nije samo mjesto za djecu, koja obožavaju dolaziti, to je mjesto za roditelje, parove, djedove i bake!

Nećete vjerovati svojim očima!

Oduprite se gravitaciji u kosoj sobi; doživite kako vam prijatelj, partner ili čak učiteljica pred očima raste ili se smanjuje; izgubite se u beskonačnosti Sobe ogledala, poslužite nečiju glavu na pladnju te se konačno popnite na strop i podvig ovjekovječite fotografijom u Obrnutoj sobi!

Uživajte u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe, zagledajte se u svaku optičku iluziju i dobro promotrite svaku instalaciju. One su sjajan, zaigran podsjetnik da naše pretpostavke o svijetu koji vidimo ponekad stvarno jesu samo – pretpostavke!

Preko 70 eksponata zasigurno će vas navesti da protrljate oči u nevjerici! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučit ćete mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti te ćete moći bolje razumjeti zašto vaše oči vide stvari koje mozak ne razumije. Na samom kraju zaustavite se u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama; sigurni smo da ćete doživjeti bar malo frustracije i mnogo, mnogo zabave!

  

Trajanje razgledavanja  

Ovo je najteže pitanje u vezi Muzeja iluzija zato što ovisi o individualnom interesu i aktivaciji svakog posjetitelja, dok osoblje muzeja svoje posjetitelje voli poticati na interakciju s izlošcima i istraživanje muzeja – što iziskuje vrijeme. Naravno, ako vam se baš žuri, a nikako ne želite propustiti priliku za posjet Muzeju iluzija, možete razgledati postav u jednom satu… Ali to bi bilo šteta! Osobito zato što se uz izloške nudi i izazovni kutak sa zagonetkama i didaktičkim igrama u kojem vrijeme jednostavno leti – a to je ujedno naša posljednja iluzija!

Eksponati - Uživajte u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe, zagledajte se u svaku optičku iluziju i dobro promotrite svaku instalaciju. 

Grupne posjete - Osim grupnih posjeta, Muzej iluzija nudi mogućnost organiziranja nezaboravnih rođendanskih proslava ili evenata. Odaberite drugačije! 

Iluzije za ponijeti - Odaberite neku od Dilemma Games igara, kupite didaktičku igračku za svoje najmlađe, 3D rasvjetu, majicu, olovku ili bilježnicu! 

Vikend Planer