RIJEČKE LJETNE NOĆI, LIPANJ-SRPANJ

Glazbeno-scenska događanja u sklopu ovog projekta objedinjena su u kulturnu ponudu Rijeke kao ljetni proizvod, koji se održava tijekom mjeseca lipnja i srpnja na popularnim gradskim trgovima i u ustanovama kulture.

Glazbeno-scenska događanja u sklopu ovog projekta objedinjena su u kulturnu ponudu Rijeke kao ljetni proizvod, koji se održava tijekom mjeseca lipnja i srpnja na popularnim gradskim trgovima i u ustanovama kulture.

Cjelovit program kulturno - zabavnih sadržaja, koji se održava na otvorenim i zatvorenim prostorima grada Rijeke.
Glazbeno-scenska događanja u sklopu ovog projekta objedinjena su u kulturnu ponudu Rijeke kao ljetni proizvod, koji se održava tijekom mjeseca lipnja i srpnja na popularnim gradskim trgovima i u ustanovama kulture (Korzo, Trg riječke rezolucije, Trsatske stube, Trg I. Klobučarića, HNK “Ivana pl. Zajca”, Kapucinska crkva Gospe Lurdske , Guvernerova palača), ali i na lokacijama bivših riječkih industrijskih giganata - Tvornice Torpedo i Tvornice papira. Posebnost Riječkih ljetnih noći je da su se za kulturna događanja otvorile Riječanima do sad gotovo nepoznati prostori. Bogati program festivala pruža mogućnost izbora za najrazličitije ukuse, te prikazuje djela umjetničke vrijednosti.
Riječke ljetne noći postale su respektabilan festival koji ne zaostaje za tradicionalnim ljetnim festivalima, te je u proteklih sedam godina festival promijenio kulturnu sliku Rijeke, kao relevantna festivalska priredba koja istodobno promiče kulturu i turizam.
Riječke ljetne noći pomogle su u promoviranju Rijeke kao grada zanimljivih događanja, grada prepoznatog kao destinacija urbanog turizma. Festival su prepoznali i brojni gledatelji, te se za sve programe traži «karta više», a na suradnju se, pored riječkih i hrvatskih umjetnika, rado odazivaju i umjetnici iz inozemstva.
Nakon spektakularnog svečanog otvaranja Festivala koje se odvija na otvorenom pred više tisuća gledatelja, u sklopu programa festivala «Riječkih ljetnih noći» održavaju se najbolje predstave i premijere u drami, operi i baletu u izvedbi hrvatskih, ali i gostujućih inozemnih kazališnih kuća, te pored umjetnika iz Hrvatske, sudjeluju i gosti iz Slovenije, Italije, Francuske, Njemačke, Portugala i Japana. Program završava posebnom ceremonijom zatvaranja, uz tradicionalno spuštanje festivalske zastave i dodjelu Nagrade Novog lista za najbolji događaj i najcjelovitije ostvarenje Riječkih ljetnih noći.
 

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer