BAZENI KANTRIDA

Kompleks Bazeni Kantrida sastoji se od pet bazena: dva olimpijska bazena, bazena za skokove, bazena 25m te dječjeg bazena.

Kompleks Bazeni Kantrida sastoji se od pet bazena: dva olimpijska bazena, bazena za skokove, bazena 25m te dječjeg bazena.

Bazeni Kantrida sagrađeni su ne samo kako bi se stvorili bolji uvjeti za trening i natjecanja sportaša, već da bi se građanima pružila mogućnost sportske rekreacije. U sklopu kompleksa građanima su javna garaža, caffe barovi, restoran, prodavaonice, fitness i wellness centri, te javna plaža uz more.

Pored sportskih programa na Bazenima Kantrida sportski klubovi održavaju škole plivanja, vaterpola, sinkroniziranog plivanja, triatlona i ostalih vodenih sportova. Također, plivališta koriste i mnogobrojne udruge i institucije, te programi "Rijeka pliva", „Rijeka skače“ i "Prve tri su najvažnije".

Cijeli kompleks prilagođen je osobama s invaliditetom a do bazena moguće je doći iz prostora javne garaže, gdje je osigurano 8 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Silazak do trga ispred glavnog ulaza u bazene kao plaže moguć je dizalom, u kojem su ugrađene tipke s brojevima katova na Braileovom pismu. Kompleks je pokriven gradskim besplatnim wirelessom.

Bazeni Kantrida dobitnici su nekoliko nagrada:
- brončana medalje u kategoriji objekata za vodene sportove Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodnog udruženja za sportske i rekreacijske objekte (IAKS), 2009.
- posebno priznanje (IPC Distinction) Međunarodnog paraolimpijskog odbora za objekte prilagođene osobama s invaliditetom, 2009.
- posebno priznanje Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice i sustav Turističkih zajednica, 2011. za najbolju plažu u kategoriji urbane/mjesne plaže u akciji koju organizira Hrvatska gospodarska komora, 2012.
 

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer