MASLINOVO ULJE TORKUL - TVRTKA FANITO, VELA LUKA

Maslinovo ulje "Torkul" prvo je zaštićeno maslinovo ulje u Hrvatskoj s oznakom izvornosti. Prvo je maslinovo ulje s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

Maslinovo ulje "Torkul" prvo je zaštićeno maslinovo ulje u Hrvatskoj s oznakom izvornosti. Prvo je maslinovo ulje s oznakom Hrvatski otočni proizvod.

Tvrtka Fanito osnovana je ne tako davne 1999. godine. Osnivač i njen vlasnik je Fanito Žuvela iz Vele Luke. Nastala je kao normalan slijed destljetnih aktivnosti nekoliko generacija iz obitelji Žuvela i njihovih predaka. Rođen u Veloj Luci u težaškoj obitelji, odrastao uz masline, vinovu lozu i smokve ostaje svjestan neiscrpnog i hvale vrijednog potencijala rodnoga kraja. Dio svog školovanja usmjerio je ka poljoprivredi gdje je svoje dotadašnje znanje utvrdio a kasnije i proširio. Osnivanjem tvrtke Fanito, svoju do tada iluziju, postavlja na realne temelje.

Cilj i vizija tvrtke je postaviti naše visoko kvalitetne autohtone proizvode na trpeze naših ljudi i pokazati cijelom svijetu što to mi imamo i što smo sve u stanju proizvesti, a da je proizvod nastao ovdje, na zapadnom dijelu otoka Korčule, u Veloj Luci. Dakle bavimo se isključivo domaćom proizvodnjom, koristeći isključivo autohtonu sirovinu, koju potičemo i razvijamo, bilo da se radi o našoj proizvodnji ili je proizvodnja usko vezana uz naše kooperante. Posebno naglašavamo da svoje planove i aktivnosti usmjeravamo prema ekološkoj proizvodnji. Vela Luka je poznata po stoljetnoj tradiciji proizvodnje najkvalitetnijeg maslinovog ulja, smokava i vina a što je već veliko jamstvo kvalitete prozvoda namijenjenih svima nama.