NAJLJEPŠE PLAŽE U ISTRI

Bilo da su pjeskovite, šljunčane, mirne ili sa brojinim kafićima i zabavom, Istra, naš najveći poluotok, može se pohvaliti čistim i prekrasnim plažama!

Bilo da su pjeskovite, šljunčane, mirne ili sa brojinim kafićima i zabavom, Istra, naš najveći poluotok, može se pohvaliti čistim i prekrasnim plažama!

Neke od najljepših istraskih plaža:

1. Crveni otok - najveći otok u rovinjskom arhipelagu, šljunčana plaža s nekoliko strmih stijena koje su omiljeno skakalište kupača.
2. Uvala Guštinja, Rovinj - brojne skrivene plaže idealno su mjesto za naturiste, podmorje je bogato ribom, a ispod borova svatko će uspjeti pronaći mir i odmor.
3. Plaža Girandella, Rabac - nalazi se ispod turisitčkog naselja Girandella, plaža je šljunčana sa stjenovitim i betoniranim dijelovima. Plaža je idealan izbor za odmor i uživanje u ljetnim radostima s velikim brojem aktivnosti.
4. Plaža Sol Polynesia, Katoro - plaža je dijelom betonirana, a na nekim dijelovima i kamenita, zbog čistoće mora i uređenosti nagrađena je Plavom zastavom.
5. Lišnjan - mjesto uz čiju se obalu nižu brojne plaže, od kojih se ističe plaža Marlena, jedna od najljepših šljunčanih plaža idealna je ako ne volite gužvu.
6. Plaža Stupice, Premantura - na poluotoku nalazi se kamp Stupice s lijepom šljunčanom plažom. Zbog izloženosti jakih vjetrova, plaža je idealno mjesto za razne sportove na vodi.
7. Plaža rt Kamenjak, Premantura - čisto more i netaknuta priroda privlače brojne turiste. Na Kamenjaki postoji nekoliko plaža koje su prikladen za obitelji s djecom, ali veći dio obale je kamenit s ravnim stijenama.
8. Plaža Ambrela - najpoznatija pulska plaža, šljunčana plaža s brojnim plićacima uvijek privlači velik broj turista.

Vikend Planer