OTOK KORČULA - OTOK MARKA POLA

Korčula je otok s najviše legendi i spomenika, a uz Lokrum i Mljet to je najšumovitiji otok u Hrvatskoj.

Korčula je otok s najviše legendi i spomenika, a uz Lokrum i Mljet to je najšumovitiji otok u Hrvatskoj.

Da je otok Korčula nastanjen već od prapovijesnih vremena dokazuju nalazi kamenih noževa iz doba neolitika koji su pronađeni na otočiću Badiji kod Korčule. Korčulu su stari Grci naselili u 6 st.pr. Krista i to područje oko Vele Luke da bi nešto kasnije na područje današnje Lumbarde došli Grci sa otoka Visa (tadašnje Isse) i osnovali naseobinu o kojoj postoje pisani zapisi koji su pronađeni u 19 st. a koji potječu iz 13 st. pr. Krista.

Oko 1 st. poslije Krista Korčula je dijelila sudbinu cijele Dalmacije - postala je rimskom kolonijom i nazvana je Ilirikom. Slaveni (Hrvati) prodiru na obale Jadrana u 7 stoljeću i osnivaju svoju državu u čijem je sklopu bila i Korčula.
Kažu da je Korčula otok s najviše legendi i spomenika, a uz Lokrum i Mljet to je najšumovitiji otok u Hrvatskoj.
Bezbrojne prekrasne plaže i uvale, luksuzni hoteli i kuće za odmor, stoljetni maslinici i vinogradi, prastari ljetnikovci i drevna otočna mjesta koja kao da su ostala izgubljena u nekom davno minulom vremenu mame na ovaj otok turiste iz cijeloga svijeta. Pozivamo i Vas da upoznate i istražite otok Korčulu. Sigurni smo da, jednom kada dođete, sigurno ćete se opet vratiti.

Vikend Planer