INFORMACIJE O KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

Koprivničko-križevačka županija smještena je u sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske s površinom od 1.748 km2 i 115.582 stanovnika .

Koprivničko-križevačka županija smještena je u sjeverozapadnom dijelu Republike Hrvatske s površinom od 1.748 km2 i 115.582 stanovnika .

Korpivničko-križevačka županija smještena je u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske uz samu granicu sa susjednom Mađarskom.

Kulturna baština ove županije obiluje bogatom ponudom povijesnih građevina, sakralnih objekata i jako bogatom tradicijom cjelokupnog područja. Turističke atrakcije regije su: brojne crkve, samostani i kapele ( izdvajamo Križevačku grkokatoličku katedralu ), Muzej prehrane "Podravka", Galerija naivne umjetnosti Hlebine, stari grad Đurđevac, dvorci Gornja Rijeka i Inkey.

Hrvatska je europska zemlja i dio Sredozemlja jer zauzima najveći dio obale Jadranskog mora sa svim otocima. Obuhvaća gorski pojas Dinarida, koji odvaja sredozemni dio od srednjo-europskog kontinentalnog dijela, te dio Panonske nizine. Kopneni dio Hrvatske iznosi 56 594 km2, a površina obalnog mora 31 479 km2, a na cijelom području živi 4 290 612 stanovnika. Gospodarsko, političko i kulturno središte je glavni grad Zagreb sa 792 875 stanovnika. Od 1244 otoka i otočića nastanjeno je njih 50, a najveći su Cres i Krk. Službena valuta je kuna.  

Vikend Planer