Najbolje u Istri - sedam čuda Istre kroz jedinstveni vikend plan

Učka - Aleja glagoljaša - Motovun - Pula - Brijuni - Poreč - Rovinj... Prvo posjetite vrh Učke s nevjerojatnim vidicima a onda krenite u slalom kroz čuda Istre – jedne od najljepših hrvatskih regija.

IDEJA ZA SAVRŠEN VIKEND - NAJBOLJE U ISTRI

Preuzmite detaljan vikend plan na portalu ili aplikaciji. Prijavite se pod Moj Vikend plan ili na aplikaciji pod opcije preuzmi plan sa sljedećim podacima:

Korisničko ime: Istra Lozinka: thebest

Aplikaciju Najbolje u Hrvatskoj/The Best in Croatia skinite u App Store i Google Play.

1. dan
Predlažemo da vikend u kraljici hrvatskih regija započnete na Učki - planini - ljepotici koja dijeli Kvarner od Istre. Na Učku dolazimo obilaznicom oko Rijeke s koje skrećemo za Veprinac. Po dolasku u Veprinac predlažemo šetnju ovim srednjovjekovnim gradićem i foto pauza na vidikovcu s kojeg puca prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev. Putovanje nastavite do prijevoja Poklon koji se nalazi na cca 1000 m nad morem. Za one željne malo fizičkog napora i tesanja kondicije preporučamo pješačku turu od prijevoja do vrha Učke koji se nalazi cca 1400 m nad morem. Vidici su zaista neopisivi. Silaskom s Učke predlažemo obilazak slikovitih mjestašaca u unutrašnjosti, prvi na putu nam je Roč gradić koji se nalazi na početku poznate Aleje glagoljaša - 7 km duge spomen ceste posvećena starom hrvatskom pismu – glagoljici, cesta od Roča vodi k Humu – "najmanjem gradu na svijetu". Zatim nas čeka posjet jednom od simbola Istre - Motovunu, grada Velog Jože s prekrasnim panoramskim vidikovcem na dolinu rijeke Mirne i Motovunsku šumu

2. dan
Drugi dan vrijeme je za jug Istre. U Fažani se ukrcajte na brod i pravac NP Brijuni – Park se obilazi električnim vlakom i pješice u pratnji stručnog vodiča uz razgled izvanredne flore i faune, ostataka drevnih ilirskih naselja, rimske vile i bizantijskog kastruma. Po povratku brodom u Fažanu idemo do sljedeće postaje našeg vikend plana - Pule. Uz Arenu i poznate građevine iz Rimskog razdoblja kao što su Augustov hram i Herkulova vrata, toplo preporučamo posjet Akvariju koji se nalazi se u staroj austro-ugarskoj utvrdi na poluotoku Verudela – u 11 zidanih bazena s morskom vodom smještenim u hodnicima tvrđave nalazi se preko 55 vrsta riba i 90-ak beskičmenjaka.

3. dan
Zadnji dan našeg vikenda u Istri predlažemo posjete gradovima zapadne obale, prvi na putu nam je Rovinj, razgledajte: Crkvu Sv. Eufemije, Gradska vrata, Ulicu umjetnika... Slijedi posjet Poreču, ne propustite razgledati čuvenu Eufrazijevu baziliku, Trg Marafor i Kanoničku kuću.

PREPORUKA SMJEŠTAJA:
- Hotel Maestral****, Novigrad, vikend za samo 840,00 kn.
VIŠE...
- Hotel Kaštel***, Motovun, jedinstveni welness paketi. VIŠE...

Vikend Planer
Vikend Planer
Vikend Planer