Čarolija Srijema i dašak povijesti

Ugodna domaćinska atmosfera iločkih podruma!, uz savršenu ponudu: 3 dana/2 noćenja s doručkom u turističkom naselju ˝Stari podrum˝ Ilok, turistički obilazak starih vinskih podruma koji datiraju iz 15. i 18. st., degustacija 4 vina iločkih podruma (Chardonnay, Frankovka, Rose i Traminac Principovac).

Ideja za savršen vikend

3 dana, 2 noći u Iloku, u Srijemu, grad koji se smjestio uz moćni Dunav, poznat po vrhunskim vinima i kraljevskom tramincu te bogatoj povijesnoj baštini...toplini i gostoljubivosti domaćina...prirodnim ljepotama...idealno za vikend odmor i opuštanje.....

S osobitim zadovoljstvom preporučujemo Va istraživanje i uživanje u ljepotama Srijema, kraja što ga u ovom dijelu omeđuje moćna rijeka Dunav, a na horizontu se pruža beskrajna bogata zemlja razasuta vinogradima…

Još u antičko vrijeme započela je burna povijest Srijema i Iloka, a poseban pečat na razvoj vinogradarstva i vinarstva u gradu i okolici ostavila je kneževska obitelj Odescalchi koja je u 18. stoljeću pod svojim dvorcem sagradila čuveni Stari podrum.

Stari podrum

U Iloku, na krajnjem istoku Hrvatske, ponad silnog Dunava, smjestilo se turističko naselje Stari podrum. Taj jedinstveni vinski objekt nasljeđe je i pokazatelj vrlo duge tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Osim nezaboravnog gastronomskog užitka, jedna od vrijednosti i atraktivnosti ovog turističkog naselja su dva vinska podruma iz 15. i 18. Oni više od pet stotina godina stvaraju i njeguju vrhunska vina te čuvaju dragocjenu arhivu i brojne tajne…

Restoran Stari podrum
Restoran „Stari podrum“ smješten je u posebnom ambijentu nekadašnje vinarije, čineći ga autohtonim i dajući mu karakterističan srijemski štih. Ugodan i topao, uz domaće delicije sljubljene s vrhunskom ponudom vina Iločkih podruma, restoran ni najveće eno-gastro znalce ne ostavlja ravnodušnima.
Restoran ima kapacitet od 100 sjedećih mjesta i dodatnih 60 pod natkrivenom vrtnom terasom. Restoran nudi i organizaciju najrazličitijih vrsta domjenaka i banketa kao što su seminari, kongresi, sastanci, obljetnice, vjenčanja, krstitke, vrtne zabave, rođendani i slično.

Kušaonica
Osim restoranske ponude, Stari podrum gostima nudi i cijelu vinsku paletu proizvoda vinarije uz stručno vođenu degustaciju od strane enologa ili sommeliera. Kako bi, nakon svakog kušanja sa nepca očistili okus prethodnog vina, dobit ćete porciju kruha i sira i omogućiti si novi doživljaj sa svakom novom čašom…

Suvenirnica
Kako bi gosti Starog podruma sa sobom ponijeli trajnu uspomenu ili bocu vina kao najpoznatiji iločki suvenir, otvorena je suvenirnica. Ona u svojoj ponudi ima cijeli asortiman vina Iločkih podruma, ali i autohtone suvenire iz domaće radinosti iločkih zanatlija.

Smještaj
Ako poželite ostati duže u Iloku, u sklopu Starog podruma nalazi se i 18 novouređenih soba u kategoriji 3 zvjezdice. Sve prozračne i elegantno uređene sobe pružaju prekrasan pogled na Dunav i nedirnutu prirodu koja ga okružuje.

Vinski podrumi iz 15. i 18.st.
Uz eno-gastronomski, nudimo i poseban povijesno-kulturni vid turizma. Strari podrumi koji datiraju iz 15. i 18. st. očarat će Vas svojom poviješću i pričama koje pričaju. Ovdje možete pogledati vina koja tek dozrijevaju u hrastovim bačvama, ali i vrijedna arhivska vina.

Ostalo u ponudi
Osim već navedenog, nudimo Vam vožnju turističkim vlakićem „Traminac express“ kojim ćete, uz vodiča, obići sve značajnije povijesne znamenitosti u Iloku. Vlakić će Vas naposlijetku odvesti na Ladanjsko imanje Principovac i njegov poznati vidikovac odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Uz čašu vina i ukusan obrok, pozivamo Vas da zaigrate golf, tenis i badmington ili jednostavno uživate u pogledu na nepregledne vinograde.

Ponuda uključuje:

- Dva noćenja s doručkom u TN ˝Stari podrum˝ Ilok (442 kn/1)

- Turistički obilazak starih vinskih podruma koji datiraju iz 15. i 18. st., uz čašu traminca i ˝poderane gaće˝ - paket 1 (30,00 kn/1)

Degustacija 4 vina iločkih podruma: graševina, chardonnay, frankovka, rose i traminac principovac = 36,00 kn

- Boravišna pristojba i PDV uključeni u cijenu

Ukupna cijena aranžmana 508,00 kn/osobi

Vikend Planer